Microdonia biedt mensen in Macedonië een betere toekomst

Microdonia heeft zich ten doel gesteld werkgelegenheid te scheppen in Macedonië door initiatieven, bedrijven en instellingen met raad en daad en ook financieel bij te staan door middel van microkredieten. Er wordt geïnvesteerd in steeds meer projecten. Met uiteindelijk als doel om mensen in Macedonië een betere toekomst te kunnen bieden.

Oprichting Microdonia

Het idee voor de oprichting van Microdonia is ontstaan tijdens een in 2015 georganiseerde handelsmissie op initiatief van Natuurgevelsteen BV. Al sinds 2008 is Natuurgevelsteen BV actief in Macedonië. Het bedrijf brengt Macedonische natuurgevelsteen op de Nederlandse markt. Zie bieden ondersteuning aan Macedonische bedrijven door middel van investeringen middels microkredieten, machines en management ondersteuning in de groeves. Ruim 20 gezinnen profiteren van deze ondersteuning.

Een groep ondernemers uit Nederland reisde af naar Macedonië en legde veel contacten met ondernemers in Macedonië. Uit de vele gesprekken die zijn gevoerd bleek dat er veel bedrijven zijn die niet de mogelijkheid hebben om over (voldoende) (bank)krediet te kunnen beschikken. Kijk op de website van Microdonia voor de mooie projecten die ondersteund worden.

Samenwerking Danovino – Microdonia

Bij de verkoop van iedere fles wijn, doneert Danovino een deel van de opbrengst aan Microdonia. We zijn erg trots op deze samenwerking. Op deze manier kan er iets terug gegeven worden aan dit prachtige land, terwijl we kunnen genieten van de fantastische wijnen die hier geproduceerd worden.

microdonia macedonische wijn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Drink je graag wijn en ben je op zoek naar nieuwe smaken, informatie over welke wijn bij welk gerecht, zonder in termen als afdronk, mondgevoel en aroma’s te vervallen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Wij gaan zorgvuldig met je e-mailadres om en versturen geen ongewenste mail/spam.