Nuchter over wijn

Danovino is nuchter over wijn. Ook in het wijnadvies. Ik vertel je graag welke wijn bij welke gerechten passen. Nu sta ik zelf ook niet dagelijks uren in de keuken, dus vraag me gerust welke wijn lekker is bij gangbare, makkelijke gerechten. In het assortiment zit voor ieder wat wils. Er is altijd een wijntje te vinden die jouw gerecht compleet maakt. Op deze manier weet je zeker dat je goed zit. Wijnadviezen zijn vaak erg algemeen. Rood bij vlees en wit bij vis bijvoorbeeld. Er zijn witte wijnen die je echt niet bij vis moet drinken en rode die nét niet bij jouw gepeperde biefstukje passen. Jammer toch als je de plank mis slaat? Wijn en eten moeten elkaar versterken, zodat je van beide meer kunt genieten. Verkeerde wijn bij een gerecht kan uitpakken als een glas sinaasappelsap na een pepermuntje. Gemiste kans.

Wil je meer lezen over algemene tips over het drinken van wijn, lees dan mijn blog. Hierin vertel ik je op een begrijpelijke manier, zonder ingewikkelde vergelijkingen met fruit dat je nog nooit van dichtbij gezien hebt, hoe je wijn ruikt, proeft, drinkt en bovenal er het beste uit kunt halen.

Binnenkort zijn hier recepten te vinden mét bijpassend wijnadvies. Heerlijke gerechten, wanneer je net even iets meer uit de kast wilt halen.

Stuur mij je gerecht en ontvang binnen een dag een passend wijnadvies. Andersom mag ook! Heb je wijn van Danovino en wil je er iets bij koken? Stuur mij een bericht en ik stuur je een advies terug.

Passend wijnadvies nodig?

    (* = altijd invullen)

    Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy en Voorwaarden gelden. Uw gegevens worden versleuteld verstuurd.

    Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

    Drink je graag wijn en ben je op zoek naar nieuwe smaken, informatie over welke wijn bij welk gerecht, zonder in termen als afdronk, mondgevoel en aroma’s te vervallen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
    Wij gaan zorgvuldig met je e-mailadres om en versturen geen ongewenste mail/spam.