Tikves: de grootste wijnproducent van de Balkan

Macedonië heeft een eeuwenoude wijntraditie. In de Romeinse tijd werd er al geschreven over de krachtige wijnen die in Macedonië geproduceerd werden: geuren van het zuiden, de smaak van de liederen en het goedlachse volk van de regio. De Tikves regio ligt in het Povodarie gebied, wat geografisch gezien op dezelfde lijn ligt als de Bordeaux in Frankrijk.

Oprichting Tikves

In 1885 is Tikves opgericht. Het heeft altijd bestaan uit families uit de omgeving die inzagen dat er vraag was naar de wijnen die zij produceerden. Door de jaren heen werden ze groter en groter tot ze uiteindelijk de grootste producent van Zuidoost Europa werden. In 2003 is Tikves van de staat gekocht door een investeringsgroep. Doel was de kwaliteit van de wijn naar een hoger plan te tillen. En dat is gelukt. De wijnen werden wereldwijd opgemerkt op wijn evenementen en ontving vele prijzen en erkenning. In 2008 werd Tikves in Parijs, tijdens het “Wine Innovation Forum”een van de 30 meest innovatieve wijnhuizen van de wereld genoemd.

Terroir wijnen

In 2009 werden er 2 terroir wijnen geïntroduceerd, waarbij de hulp van oenoloog Philippe Cambie werd ingeschakeld. Sindsdien heeft Philippe Cambie zijn naam aan het wijnhuis verbonden.
De wijnen werden door Robert Parker uitmuntend beoordeeld. De eerste Macedonische wijn die van deze criticus de lovende reactie kreeg.

Vandaag de dag is Tikves nog steeds het meest gewaardeerde en prijswinnende wijnhuis van de Balkan.

Persoonlijk contact?

    (* = altijd invullen)

    Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy en Voorwaarden gelden. Uw gegevens worden versleuteld verstuurd.

    Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

    Drink je graag wijn en ben je op zoek naar nieuwe smaken, informatie over welke wijn bij welk gerecht, zonder in termen als afdronk, mondgevoel en aroma’s te vervallen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
    Wij gaan zorgvuldig met je e-mailadres om en versturen geen ongewenste mail/spam.