Danovino – Tikves 2018

 

In 2017 is Danovino gestart met de verkoop van Tikves wijn in Nederland. Na een mooi eerste jaar, waarin van de verkoop van iedere fles wijn een donatie werd gedaan aan Microdonia, wordt het tijd verder te professionaliseren. Uiteraard blijven we in 2018 met de verkoop van iedere fles Microdonia ondersteunen! De wijn valt uitstekend in de smaak en door de toewijding aan Tikves en Microdonia is er een breed publiek te vinden voor deze bijzondere, nog onontdekte wijnen.

Janetta Wanders

Vrijdag 23 februari heeft Danovino, samen met ingevlogen wijnexpert Janetta Wanders, Tikves bezocht. Tijdens het bezoek werden de resultaten van 2017 en de vurige wensen voor 2018 aan de directie van Tikves toegelicht. Janetta Wanders (voormalig commercieel directeur van Delta Wines) heeft haar uitgebreide kennis van de Nederlandse markt toegelicht. Danovino heeft een volledig beeld neer kunnen leggen en haar wensen kunnen toelichten. De presentatie werd bij Tikves met veel enthousiasme en dankbaarheid ontvangen en ook zij staan te popelen deze bijzondere samenwerking verder uit te breiden. Tevens zijn ze bereid Danovino te ondersteunen in de marketingdoelen, om de kansen op succes te vergroten.

Biologische wijn

Ook Tikves heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel. Zo heeft het ontwikkelen van biologische wijn hun grote aandacht en beperken ze het gebruik van bestrijdingsmiddelen nu al enorm ten opzichte van andere wijnhuizen. Daarnaast staat werkgelegenheid, kennisdeling en samenwerking met de lokale boeren op hun dagelijkse agenda. Een visie die exact aansluit op die van Danovino en Microdonia.

Prowein

Op dit moment wordt er naarstig gewerkt aan het uitwerken van de gezamenlijke plannen, met als doel op zondag 18 maart, tijdens de internationale wijnbeurs Prowein in Dusseldorf, de plannen definitief te maken. Hierna gaan we aan de slag met verrassende nieuwe producten!