We mogen weer!

Weer mensen zien die je lang niet gezien hebt, afspraken maken in het weekend en zelfs weer in Noord-Macedonië geweest! Wordt alles dan toch weer normaal? Er is veel gebeurd in de coronatijd. Ik denk dat we allemaal moeilijke momenten hebben gehad en zelfs intens verdrietige. Hopelijk ook mooie, want het leven gaat door en je moet er wat van maken met de mensen om je heen.

Wijnproeverij Brinkpub Ruinen

In samenwerking met Marlous Sanders van Brinkpub Ruinen (bekijk ook even haar super mooie site) organiseer ik een wijnproeverij op zondag 14 november. Iedereen is welkom. Dus zoek je nog een leuk kado voor een vriend(in), wil je wat leuks doen met een groepje collega’s of heb je wijnliefhebbers in de familie reserveer dan snel een plekje! Marlous regelt heerlijke hapjes en de hele middag word je voorzien van de lekkerste wijnen van Danovino.

De kosten bedragen 23,50 per persoon. De proeverij start om 15.00 uur en eindigt om 18.00 uur. Daarna mag je natuurlijk lekker blijven zitten in dit prachtige café en geniet je na van een gezellige middag. Het café blijft geopend tot 21.00 uur.

Reserveer middels de site van BrinkPub Ruinen of een appje naar Danovino 06-16 140 891

  

Lichtjesevent Lammert Kroesen Tuindesign

Op donderdag 28 en vrijdag 29 oktober organiseert Lammert Kroesen Tuindesign een lichtjesevent. Kom een kijkje nemen in én rondom hun prachtige showroom met tuinmeubelen. Loop een rondje en doe inspriratie op voor de mooiste tuinverlichting in de komende donkere maanden. En kom daarna natuurlijk binnen voor een lekker glas wijn!

Afscheid

Een woord dat de laatste tijd vaak door mijn gedachten schiet. Vaak neem je van het een afscheid en krijg je er iets anders voor terug. Zo neem ik vaak afscheid van mijn ouders, maar voel ik me een enorm bevoorrecht op de momenten dat we bij ze zijn in Noord-Macedonië. Tuurlijk is het afscheid even slikken, maar ik vind het een geruststellende gedachte dat er voor elk afscheid vaak iets moois terugkomt.

Organic, helemaal hip

We nemen afscheid van een aantal wijnen. Tikves gooit het over een andere boeg en gaat zich richten op een nieuwe, veelbelovende Special Selection lijn. Ik hoop snel de nieuwe wijnen te kunnen introduceren. Ook dit is afscheid, waar iets moois voor terugkomt. Afgelopen week bezochten we onze collega’s bij Tikves en deden alvast een voorproefje op een organic wijn. De druiven in deze wijn zijn onbespoten. Dat is best een prettige gedachte nu ons voedsel zo vaak negatief in de aandacht is. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het drinken van biologische wijn hartstikke gezond is, maar het zegt wel een aantal belangrijke dingen:

Biologische wijn maken is geen makkie. Je doet dit niet als je zo snel mogelijk wijn in een fles wilt en de smaak minder belangrijk is. Je kunt dus spreken van toewijding van de boer. Die is er bewust en met veel aandacht mee bezig om een goede wijn te produceren.

  • Door wijnvelden biologisch te behandelen, draagt de boer bij aan een betere bodem, waarin meer voedsel, bloemen en planten te vinden zijn voor al het leven dat hier afhankelijk van
  • Je kunt je voorstellen: doordat de druiven niet bespoten worden, krijg je een schonere wijn. We vinden het een prettig idee dat we geen bestrijdingsmiddelen binnen krijgen.
  • Tikves komt binnenkort met een 100% organic terroir wijn. Wat dat ook alweer is, lees je hier terug. Deze nemen we op in ons assortiment en als het zover is, informeer ik je hier verder over.

Het mag gezegd worden…

Door het gunstige klimaat in Noord-Macedonië worden alle druiven van Tikves al heel minimaal bespoten. Maximaal twee keer. In vergelijking met andere landen, waar 12 keer de norm is, is dat best weinig.

Om de boeren te ondersteunen tijdens het verbouwen van de druiven, rijden er contant agroteams van Tikves rond op de wijngaarden waar ze druiven inkopen.

Special Selection wijnen worden gemaakt van druiven die met de hand geplukt en geselecteerd worden. Op de foto hieronder zie je me shinen met een trosje Vranec. Kleine, sappige druiven met veel smaak.

Wijnproeverij

Kun je niet de 14e, maar lijkt het je leuk weer eens een wijnproeverij te doen, laat het me weten en we plannen wat leuks!