Gelukkig is er ook nog goed nieuws. In deze nieuwsbrief informeer ik je over de Danovino hoogtepunten van afgelopen tijd, laat ik nieuwe producten zien en deel ik het recept van een heerlijke zomerse salade met je waar ik ook nog eens een lekker wijntje bij heb. Lees dus snel verder.

Toch voel ik me een beetje een struisvogel wanneer ik zeg dat het allemaal goed nieuws is, want Tikves heeft het hartstikke zwaar in deze coronacrisis. Macedonië zit vanaf het begin in een strenge lockdown. Eventjes leek het beter te gaan en werden de maatregelen versoepeld, waarna er weer een uitbraak volgde. De horeca is gesloten, met alle gevolgen van dien. Ik hoop dat er snel betere tijden aanbreken. Gelukkig is de nieuwste bestelling goed overgekomen en hebben we veel daarvan alweer uit kunnen delen. Alle wijnen zijn weer beschikbaar.

Hoogtepunten

Van der Linden auto’s heeft een flink gat geslagen in de rosé voorraad, maar daar zijn we natuurlijk alleen maar hartstikke blij mee. Eerder leverden wij al flessen wijn met een gepersonaliseerd label aan Van der Linden. Ditmaal delen zij onze enige echte Alexandria Cuvee rosé uit bij aankoop van een auto. Aanrader hoor! Ik kocht er zelf ook een auto waar ik ontzettend blij mee ben. En dan die rosé als kers op de taart, wat een feest!

Vernieuwde website

We verkopen steeds meer wijn via de webshop. Macedonische wijn wordt bekender doordat meer mensen er op vaakntie gaan en jullie ons helpen door massaal wijn uit te delen aan bekenden. Als we straks ook weer ongeremd proeverijen kunnen organiseren, gaan we ervoor deze stijgende lijn door te zetten. Jij kent onze wijn natuurlijk al, maar doordat steeds meer mensen ons weten te vinden en we die natuurlijk ook willen helpen de beste keuze te maken, heb ik de website vernieuwd. Je kunt op de site nu een gelegenheid als een feestje, terras of bbq selecteren om te zien welke wijnen daar goed bij passen. Handig!  Voor de mensen onder ons die veranderingen lastig vinden, geen paniek: onderaan de pagina vind je de wijnen zoals je gewend was.

Wijn kado

Wil je eens een flesje wijn kado doen, dan kan dat nu ook! Een fles special selection wijn naar keuze wordt voor je verpakt in een houten kistje. Geef je boodschap aan de ontvanger mee bij je bestelling, dan doe ik er een kaartje bij. Leuk idee voor vaderdag: een echte bbq wijn VRANEC. Je kado bestellen kan hier.

Recept Shopska salade

Er zijn van die recepten die je doen terugdenken aan vroeger. Zo had mijn moeder een paar Macedonische gerechten die ze af en toe op tafel toverde. Nou ja toveren…van sprookjes was weinig sprake als Bibi in de keuken stond. Met veel bombarie, gerammel met pannen, knallende oven deurtjes en kinkelende borden wist je dat het bijna etenstijd was. Als ze dit leest wordt ze boos, maar voorlopig zit ze nog in de lockdown van Macedonië, dus ik gok erop dat ze afgekoeld is tegen de tijd dat we elkaar weer zien. Zie hier dus al een paar ingrediënten die onmisbaar zijn in een Macedonisch recept: kabaal, paar keer vloeken en tieren en veel temperament. Heb je dat? Dat kun je nu aan de slag met een Shopska Salade:

Nodig

– 1 komkommer

– 3 rijpe tomaten

– 1 paprika

– 1 rode ui

– 100 gram fetakaas (geraspt)

– zwarte en groene olijven

– zout en peper

– 1 eetlepel zonnebloemolie

– rode wijn azijn

Snijd de komkommer, tomaat en paprika in blokjes en de ui in ringen. Snij de olijven in plakjes en doe alles bij elkaar in een saladekom. Voeg de zonnebloemolie en peper, zout en wijnazijn naar smaak toe. Rasp de fetakaas over de salade en garneer met nog een paar olijven. Bij deze salade schenk je een glas Temjanika Classic of Special Selection. Lekker tijdens je vakantie op Balkonia.

Blijf goed passen op jezelf en de mensen op je heen!