Gisteravond ging ik een stukje wandelen en ik was niet de enige! Het mooie weer en wellicht de behoefte om gezond te blijven maken dat mensen na het eten een rondje maken op skates, hardloop- of wandelschoenen en fietsen. Dat doe ik ook. Ik had me ingeschreven voor een halve marathon, het was bijna zover en wat was ik blij! Die enorme afstanden rennen vind ik eigenlijk helemaal niet leuk dus ik was blij dat het er bijna op zat, ik de halve marathon kon afvinken en weer leuke stukjes kon gaan rennen. Zoals we allemaal weten kwam daar corona tussen. Ik blijf hardlopen en ga weer harder trainen zodra er weer evenementen georganiseerd worden.

Run now, wine later

Maar om weer terug te komen op waarom ik eigenlijk begon met dit voor weinig mensen boeiende verhaal: ik zag iemand lopen in een shirt met de tekst: run now, wine later. Vond ik een goeie. Niet zelf bedacht, maar kon me er wel in vinden. En ook wel wat toepasselijk voor Danovino op dit moment. Hoewel ik natuurlijk met liefde wijn zou willen rondbrengen en dat ook nog wel doe, druist het tegen mijn gevoel in om nu wijn aan te prijzen. Een tijd waarin zoveel mensen ziek zijn en zelfs vechten voor hun leven. Dat hoef ik vast niet verder uit te leggen. Ik wilde dat dit er niet was en dat alles weer normaal was. Tja, wie niet. Ga je voor gezond (run now) en zet je al je ongezonde gebruiken even opzij (wine later) of doe je zoals je altijd doet.

Wel of geen wijn

Op de vraag of je nu beter wel of geen wijn kunt drinken weet ik het antwoord niet. Moeten we ermee stoppen om gezond te blijven of moeten we zoveel mogelijk “normaal” blijven doen.  Ik hoop dat we allemaal zoveel mogelijk gezond blijven. Ben benieuwd hoe jullie dat doen. Wordt er nog wijn of iets anders gedronken of zijn we massaal op de gezonde tour? Ikzelf bak iedere week meerdere taarten, cakes en koeken en schenk regelmatig nog een glaasje wijn in. Ik beweeg iedere avond en zorg voor voldoende frisse lucht. De eerste extra kilo’s dienen zich aan dus vanaf vandaag gaan de bakspullen weer eventjes de kast in. Mijn omgeving is dat gebak ook zat trouwens. Ik denk dat ik vanavond wel een wijntje neem. Als jij dat ook doet geniet er dan van en houd mate, zoals we eigenlijk altijd zouden moeten doen.