Geslaagd voor SDEN 3

Na het positief afsluiten van de SDEN 2 cursus, begon het al snel weer te kriebelen. Ik weet nu al wel iets van wijn, maar er is nog zoveel meer.

Nooit meer

3 dagen nadat ik gezworen had de komende 10 jaren aan geen enkele cursus, workshop of online thuisstudie deel te nemen, schreef ik me in voor de SDEN 3 cursus. 8 avonden na werktijd naar Groningen, studie tijd en natuurlijk weer een examen. Braaf volgde ik de lessen, proefde de heerlijke wijnen, noteerde, volgde een Wijn & Kaas workshop, zette de bestellingen van Danovino klaar en schrok me kapot toen ik zag dat het examen alweer over 2 weken was. 19 december 2017 moest ik er klaar voor zijn.

Drukte

Iets waar we allemaal ervaring mee hebben. Tussen de bedrijven door het examen geleerd en aan veel te veel mensen verteld dat het er aan zat te komen. Hoe ging ik dat verklaren, wanneer ik het niet zou redden? Geen optie!

Ik heb de tijd optimaal benut, de wijnen geproefd tot aan de laatste drup, logisch nagedacht en zelfs een paar keer blind gegokt. Na een wijnproeverij voor 28 personen vlak voor de Kerst, kwam ik moe maar voldaan weer thuis en pronkte daar op de keukentafel: mijn 2e wijndiploma!

Uitzinnig

Wat ben ik blij en opgelucht: voorlopig even niets meer aan mijn hoofd. Volop concentreren op de webshop, de afspraken die ik nog moet maken en de leuke ideeën uitwerken. Eindelijk is daar nu de tijd voor. Op de bank ligt een foldertje met de kop: Hoe nu verder? SDEN 3 geeft u toegang tot de vinologenopleiding…

Waar ken ik dat gevoel van?